1996-97

00/00/0000

Tan sols un any desprès del descens a l'EBA, Pamesa València va tornar a la màxima competició nacional, i esta vegada amb les bones sensacions de grup que va deixar l'ascens de la temporada anterior. Segon any de l'era Miki Vukovic al capdavant del club, per a la que es realitza una nova inversió amb un objectiu clar: assentar-se de nou en l'ACB i evitar un nou descens.

El mètode que s'ha de seguir passava per confiar en gran part dels jugadors que havien aconseguit l'ascens. Així, en l'exterior, jugadors com Nacho Rodilla en la posició de base, Víctor Luengo en la d'escorta, Berni Álvarez en la d'aler, Cèsar Alonso partint del rol de base suplent i jugadors com Jesús Fernández i Rubén Burgos ajudant en l'interior, es mantenen en la plantilla.

Seguint amb el mètode dels jugadors coneguts, dos dels fitxatges més importants són exjugadors del club. És el cas d'Eric Johnson i Johnny Rogers, que disputarien la seua segona de tres etapes en el club. Johnson va arribar al club en 1992 convertint-se en el primer nord-americà exterior de la història del Pamesa València, i Rogers havia desembarcat en 1989, quan el club a penes dega els seus primers passos en el basquetbol ACB.

Arriba al club un altre dels jugadors importants com Aaron Swinson, un 3-4 que es combinaria amb Rogers en el camp tant en defensa com en atac. La seua fortalesa física li portaran a convertir-se en un dels alers alts més importants de la lliga. Per a la posició de pívot es va confiar en Martin Keane, un rocós jugador, especialitzat en el rebot i que pocedía també de la Lliga EBA. Els seus problemes de lesions durant la temporada fan que el club haja de buscar-li substitut fins en un parell d'ocasions, arribant al club diferents americans com Marques Bragg,Clifford Rozier o Terrell Bell per a substitucions temporals.

S'incorpora al club un jove José Luis Maluenda procedent del CAI Saragossa, encara que tindrà comptades aparicions en pista i per a ajudar en el joc interior arribaria Iñaki Zubizarreta, també procedent de Saragossa, a més de Sasa Radunovic a mitat de la temporada. 

La plantilla respon a les expectatives, i després de superar un complicat inici i adaptar-se a la duresa de l'ACB, es lluita per entrar en els 8 primers i disputar, per primera vegada en la història, les eliminatòries pel títol. Finalment, l'equip no aconseguix colar-se entre els millors a pesar de donar bona imatge. El pas definitiu hauria d'esperar, això sí, tan sols un any més.


N

Nom

Posició

-

Fernando Jiménez

2ºEnt

-

Miki Vukovic

Ent

4

Aaron Swinson

A

5

Berni Álvarez

A

7

José Luis Maluenda

E

9

Iñaki Zubizarreta

P

10

Johnny Rogers

AP

11

Nacho Rodilla

B

12

Sasa Radunovic

AP

12

Martin Keane

P

13

César Alonso

B

14

Eric Johnson

B-E

15

Victor Luengo

E

Tambié vam estar

6

Rubén Burgos

AP

8

Jesús Fernández

AP

12

Clifford Rozier

P

12

Marques Bragg

P

12

Terrel Bell

P


TAGS:

Notícies relacionades

1995-96

1994-95