Demostració de caràcter per a remuntar i guanyar a Andorra (72-73)

05/04/2019

Valencia Basket va sumar el triomf en la pista del MoraBanc Andorra per 72-73 en un partit avançat de la jornada 26 a causa de la participació de l'equip taronja en les Eurocup Finals. Després d'una primera part igualada, un horrible tercer quart en l'encert va obligar a l'equip taronja a pujar la intensitat per a remuntar 13 punts des de la defensa en l'últim quart i arribar a un final igualat en el qual les cistelles en el pal baix de Dubljevic van equilibrar els tirs lliures andorrans i on la defensa taronja va certificar la 16a victòria en Liga Endesa. En un triomf on el gran protagonista va ser l'esforç defensiu del col·lectiu, van ser capitals les anotacions de Dubljevic (14 punts i 6 rebots), Vives (16 punts) i els 9 punts i 10 rebots per a 18 de valoració de Louis Labeyrie.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Una cistella de l'ala-pivot francés en el pal baix va ser la primera anotació del partit i a pesar del triple de Albicy i l'encert de Ennis, Vives amb sis punts consecutius mantenia per damunt a l'equip taronja després de bones defenses de l'equip taronja, la qual cosa unida a una pilota interior convertida per Dubljevic portava a Ibon Navarro a parar el partit amb 5-10. Després de l'aturada, un triple de Sastre va elevar la renda taronja a huit abans del segon triple de Albicy. Moussa Diagne va saltar a la pista malgrat passar-se la setmana a l'hospital i va millorar la intensitat defensiva del seu equip, que des de la transició va empatar el partit a 13 de la mà de Shurna i Ennis. Matt Thomas va tallar el parcial en contra des de la mitjana distància i Vitali va posar per damunt als seus amb un triple per a arribar amb 16-15 al final del primer quart.

Matt Thomas va obrir el segon acte amb un triple, i encara que Luz li va contestar amb un altre, Matt va ficar el triple llunyà i Luz la safata per a empatar el partit a 21. Will Thomas en el pal baix i des del tir lliure i un palmeig de Labeyrie van posar el 21-27 abans d'una cistella en acció individual de Jelinek per a arribar quatre a dalt a cinc minuts del descans. L'equip andorrà va pujar una marxa més en defensa i va continuar castigant les pèrdues per a anotar fàcil, la qual cosa unida a un triple de Shurna va tornar a posar per damunt al conjunt local. Un altre triple sobre la botzina de Albicy va ampliar el parcial a un 10-0 que va tallar Vives des del tir lliure. Un triple de Tobey va tornar a posar per damunt a l'equip taronja abans d'un 2+0 de Shurna, però el propi Tobey després de rebot ofensiu defensava la curta renda taronja. Jelinek va anotar ràpid, Abalde va ficar el triple i dos tirs lliures de Diagné van manar el partit al descans amb empat a 37.

Albicy i Ennis van començar colpejant primer en la segona meitat i Diagné va posar la màxima renda per als locals encara que Dubljevic des del tir lliure no deixava créixer l'avantatge. La defensa taronja va millorar en les següents accions, però va faltar encert per a rebaixar fins a una safata en acció individual de Van Rossom. Vitali va anotar però Dubljevic va contestar amb un triple, els àrbitres no van apreciar falta sobre Van Rossom i Jelinek va tornar a estirar l'avantatge local amb un triple (49-44 min.26). La falta d'encert en el llançament exterior de l'equip taronja no li permetia anotar pese al bon treball defensiu que provocava pèrdues a un equip poc donat a cometre-les com MoraBanc Andorra. Luz va posar set a dalt als seus des del tir lliure, Tobey va trencar la sequera també des de la línia de personal i Jordan i Jelinek van aprofitar que els tirs del Valencia Basket no entraven per a estirar-ho fins al 55-45. Se li va assenyalar falta en atac a Tobey intentant guanyar la posició, Jelinek va castigar amb el triple i Sastre va trobar finalment l'encert per a ficar altre i deixar el marcador en 58-48 amb deu minuts per jugar.

Un 2+0 de Upshaw i dos tirs lliures de Diot deixaven les coses igual després de minut i mig d'últim quart, encara que el partit va pujar en intensitat i en agressivitat, entrant el Morabanc Andorra en bonus amb huit minuts encara per jugar. Labeyrie des del tir lliure i Vives en transició després d'una bona defensa retallaven per a un Valencia Basket que volia agarrar-se al partit des del treball defensiu i encara que Upshaw va trobar el corredor per al mat, Dubljevic va habilitar al francés per a penjar-se en l'altre costat. Albicy va posar el 65-55 amb un triple, Vives li va contestar amb un altre després de rebot ofensiu i després d'una altra defensa, un triple de Dubljevic en carrera va portar a Ibon Navarro a parar el partit amb 65-61 i sis minuts per jugar. Després d'un robatori de Antoine Diot, Vives va ficar el tercer triple consecutiu per a posar a un al Valencia Basket, Sané va traure falta de tirs i va convertir els dos i en el següent atac a Dubljevic se li va escórrer la pilota. Però Valencia Basket va defensar el seu cércol i un triple de Sastre va empatar el partit a 67 a quatre minuts del final. Labeyrie va traure falta després d'un rebot d'atac i va convertir els dos tirs lliures per a donar-li la volta al marcador amb un parcial de 9-24. Diagne va convertir un dels seus tirs lliures, Dubljevic es va fabricar el ganxo per a posar el +3 i Diagne va traure tirs lliures després del rebot ofensiu, anotant els dos. Dubljevic es va fabricar el ganxo de nou pese al trap andorrà, Jelinek va traure la falta i va ficar els dos per al 72-73 amb minut i mig per jugar. Vives va fallar i encara que Dubljevic va aconseguir la segona opció, Valencia Basket no va poder trobar un bon tir i va esgotar la seua possessió. La bona defensa taronja va provocar que Jelinek cometera falta en atac tractant de fer-se lloc i sobre la botzina de possessió, el tir de Vives es va eixir de dins, donant-li una última opció al MoraBanc Andorra amb 11 segons. Però el triple de Albicy no va entrar, la defensa taronja va palmejar lluny la pilota i el temps es va acabar perquè Valencia Basket sumara el triomf per 72-73 abans de les Eurocup Finals, que comencen el dimarts 9 a la Fonteta.