El tercer quart condemna a Valencia Basket davant Cedevita Olimpija Ljubljana (85-97)

21/12/2021

Valencia Basket va tallar la seua bona ratxa en la 7DAYS Eurocup en caure derrotat davant el Cedevita Olimpija Ljubljana per 85-97 en un partit en el qual l'equip taronja va reaccionar a la bona posada en escena dels eslovens per a anar-se guanyant al descans però ja no es va poder alçar d'un ampli parcial en contra en l'inici del tercer quart, no podent acostar-se a menys de cinc punts. L'escassa eficàcia en el tir de dos i les pèrdues van pesar més que els 16 triples anotats per un equip en el qual Van Rossom amb 13 punts va ser el millor

L'entrenador Juan Maroto va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Klemen Prepelic, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un triple de l'aler basc va replicar a l'inicial de Muric però les pèrdues de l'equip taronja van habilitar al conjunt eslové a encadenar tres cistelles per a posar el 3-9 abans d'un encert des de la mitjana distància de Tobey. Un palmeig de Pradilla va trobar la resposta d'una cistella de Muric i un triple de Ferrell per al 7-16 en arribar a la meitat del primer quart. Dos triples de Tobey i Xabi López-Arostegui van ser replicats per altres dos de Muric, encara que l'equip taronja va poder llimar un poc el seu desavantatge amb pilotes interiors a Pradilla i Rivero. Un triple de Puerto va arribar just abans del retorn a les pistes de Neno Dimitrijevic després de la seua lesió i el segon triple de l'aler d'Almussafes deixava el marcador en 22-24 al final del primer acte.

Una falta de tres tirs sobre Dimitrijevic va posar per primera vegada per davant al conjunt taronja i un mat de Rivero després de caçar el rebot del seu propi error va allargar el parcial i va portar a Golemac a parar el partit. L'equip taronja va fer un parell de bones defenses però no va poder fer més gran el seu avantatge i un triple de Radovanovic tallava el partit en 15-2. Un triple de Rivero va ser contestat per un altre de Blazic per a mantindre el partit empatat i una antiesportiva sobre Puerto després d'una recuperació del valencià es va quedar en una jugada de dos punts però la defensa taronja va millorar en les següents accions perquè Dimitrijevic anotara la safata pel carril central per al 34-30 a cinc minuts del descans. El quadre eslové va entendre com atacar millor l'agressiva defensa taronja però un triple i dos tirs lliures de Labeyrie estiraven l'avantatge local a set punts. L'equip visitant va tornar a castigar les pèrdues i els tirs còmodes que no van entrar per a aconseguir un parcial que posava el 39-37 abans d'un triple de Labeyrie. Ferrell va encadenar dues accions positives per a retallar i malgrat els tirs lliures de Hermannsson, un mat de Auguste ho deixava en 44-43 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un triple de Hermannsson però el quadre visitant va tornar a castigar les pèrdues per a anotar en velocitat en quatre ocasions seguides i posar-se per davant amb el 47-52 que portava a Maroto a parar el partit després d'un triple de Blazic. Pese a l'aturada, cinc punts de Ferrell i una assistència a Omic van fer encara més gran el parcial fins que un triple de Van Rossom el va parar en 0-16. Blazic va agafar el testimoni per a fer mal en accions individuals però Van Rossom va clavar el seu segon triple i després va assistir a Tobey perquè ficara un altre que retallava a cinc el desavantatge taronja. Blazic, Pullen i Auguste van tornar a fer créixer la renda visitant a nou amb el 56-65 al pas pel minut 28 i els tres tirs lliures de Prepelic els va equilibrar Pullen amb un triple, encara que l'escorta taronja li va retornar l'encert exterior i després va contestar a la cistella de Auguste per a deixar-ho en 64-70 amb deu minuts per jugar.

Una falta de tres tirs i una tècnica a la banqueta li van donar quatre llançaments a Pullen que no va perdonar per a estirar a deu l'avantatge eslové i encara que dos tirs lliures de López-Arostegui i un triple de Van Rossom activaven l'ofensiva taronja, la capacitat atlètica de Auguste en la finalització defensava la renda visitant. Cedevita Olimpija es va carregar de personals i li donava viatges a la línia de personal a l'equip taronja, la qual cosa unida a un triple de Prepelic retallava a cinc. El quadre eslové va atacar amb intel·ligència la pressió taronja per a posar el 75-82 a cinc minuts del final i una acció individual de Hermannsson va ser replicada per una altra de Blazic i Muric va ficar nou a dalt als eslovens amb tres minuts per jugar. Ejim es va convertir en el braç executor en eixos moments finals en els quals l'equip taronja tampoc trobava encert perquè el partit s'acabara entre tècniques i antiesportives amb el resultat de 85-97.