Reacció insuficient davant el Real Madrid (73-80)

22/11/2022

Valencia Basket va remar contra corrent per a ficar-se en el partit amb tres bones quarts defensius després d'una mala arrancada i va reduir un desavantatge que va arribar a ser de 16 punts per a ficar-se en el partit al final, encara que va acabar caent davant el Real Madrid per 73-80. L'eixida de l'equip blanc impulsada per Musa i Cornelie li va donar un avantatge de dotze punts al final del primer quart que Valencia Basket no va poder reduir significativament malgrat millorar les seues prestacions defensives ni quan va trobar encert en el triple en l'inici del tercer quart ni quan es va acostar en l'inici de l'últim. Cinc punts seguits de Van Rossom sí que van servir per encendre la reacció taronja i apretar el partit amb l'encert exterior del propi base belga i Harper per a entrar tres a baix en l'últim minut. Però Deck i Musa van decantar al final la balança a favor de l'equip blanc.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple del capità taronja i un mat després de recuperació de Puerto van replicar a l'inici anotador de Musa però un estiró ofensiu de l'equip blanc col·locava el 5-11 abans d'una cistella en la pintura de Webb. Sis punts seguits de Cornelie van ampliar la renda visitant a huit i encara que Dubljevic va anotar, Musa posava el 11-22 al pas pel minut 7. Rivero va tornar a jugar a la Fonteta després de la seua lesió atacant l’anella amb força per a anotar malgrat la presència de Tavares i un triple de Van Rossom va disminuir un poc el desavantatge, però Cornelie seguia en estat de gràcia i se li va unir Sergio Rodríguez amb un triple. Malgrat els canvis l'equip blanc no va baixar el peu de l'accelerador per a córrer i el quadre taronja només trobava punts des del tir lliure per a arribar amb 19-31 al final del primer quart.

Valencia Basket va poder contindre un poc l'aiguat ofensiu en l'inici del segon acte però només va trobar l’anella en els primers quatre minuts amb una cistella d'Alexander pel que el Real Madrid va estirar la seua renda fins als 16 punts amb el 21-37. Harper des del tir lliure i dues cistelles seguides de Claver van activar un poc l'ofensiva taronja per a un parcial que va retallar a deu abans d'una cistella de Musa. Però altres dues cistelles seguides de López-Arostegui ampliaven el parcial taronja fins a un 10-2 encara que Valencia Basket no va aprofitar les seues següents opcions per a continuar menjant-se el desavantatge i Musa ho va tallar per a manar el partit al descans amb 31-41.

Un triple de Dubljevic va ser contestat per un altre de Llull i encara que Van Rossom i Dubljevic van repetir des de darrere de l'arc, l'equip blanc va trobar per dues vegades a Deck per a mantindre estable el seu avantatge. Musa i Llull ho estiraven de nou per a col·locar el 40-56 abans d'un triple de Harper que va retornar Musa. Radebaugh va repetir des de darrere de l'arc per a arribar amb 46-59 amb deu minuts per jugar.

Dues bones defenses per a obrir l'últim acte van vindre seguides d'un mat en transició de Rivero i un 2+1 d'Alexander per a tornar a baixar a huit el desavantatge taronja. Harper des del tir lliure va retornar els punts de Poirier i un triple de Van Rossom el 2+1 de Causeur però dues accions seguides de Deck tornaven a posar a l'equip blanc per damunt de la desena entrant en els últims quatre minuts. Una cistella i un triple de Van Rossom van portar a Mateo a parar el partit però una recuperació li va donar a Claver dos llançaments lliures per a posar a cinc al Valencia Basket i encendre la Fonteta. Musa posava el 63-70 i encara que Dubljevic no va perdonar des del tir lliure, Tavares li va donar una bola extra a Deck per a anotar. Després d'una falta en atac de Musa, Harper va ficar el triple que retallava a quatre i encara que Musa va anotar després de rebot ofensiu, un altre triple de Van Rossom ficava tres a baix a l'equip taronja en l'últim minut. Una falta xiulada sobre Deck, una pèrdua i una cistella de Musa van acabar amb les opcions taronja perquè el partit acabara amb 73-80.